Etätyöskentely - Työkalut etätyöhön - Bittiguru

Etätyöskentely

Etätyöskentelyn perusvälineet

Etätyöskentely

Julkaistu 16.3.2020.
Artikkelin lukuaika n. 2 minuuttia.

Vuoden 2020 kevät toi eteen ennenkuulumattoman tilanteen, kun Koronavirus sai myös terveet ihmiset poistumaan varotoimenpiteenä työpaikoilta ja asiakkaiden kanssa pidettävät palaverit peruuntuivat. Työnteon ei kuitenkaan tarvitse keskeytyä, jos käytössä on työkalut etätyöskentelyn ja etäpalaverien mahdollistamiseksi.

Microsoft Office 365 Teams

Teams on osa Office 365 pilvipalvelua, jonka ansiosta tiimien, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa on helppo pitää keskenään yhteyttä. Teams mahdollistaa pikaviestinnän ja etäpalaverien avulla helpon yhteydenpidon työkavereiden, sekä asiakkaiden kanssa. Pikaviestinnän avulla asiat hoituvat perinteistä sähköpostia paremmin ja etäpalavereihin voi osallistua kutsuttuna myös henkilöt, joilla ei ole vielä käytössä Microsoft O365 palveluita. Office 365 sisältää myös työskentelyä helpottavat työkalut, joilla usea henkilö voi työskennellä saman tiedoston parissa yhtä aikaa. Etäpalaverissa voidaan käyttää tietokoneen mikrofonia, halutessaan web-kameraa, sekä jakaa työpöydän näkymä palaveriin osallistuville.

Katso Teams pikaoppaamme Youtubesta »

Seafile

Seafile on oma yksityinen pilvipalvelu, jonka tietoturva, toiminnallisuudet ja luotettavuus ovat yritystasoista. Seafilen avulla tiedostot saadaan etäkäyttäjien käyttöön ja tiedostoja voi tarkastella ja muokata verkon yli ilman monimutkaisia VPN-toteutuksia. Tiedostoja voi käsitellä kuin ne olisivat omalla tietokoneella. Seafile ei tarvitse yritykseltä omia palvelimia, koska sen voi ostaa palveluna. Bittigurun palvelimet sijaitsevat Suomessa, joten meiltä palveluna hankittu Seafile ja sen tiedot ovat aina Suomen laidansäädännön alla. Seafilen avoimen lähdekoodin toteutuksen ansiosta siihen ei tarvitse hankkia erikseen käyttäjälisenssejä ja se on lisensoinniltaan ilmainen 50:een käyttäjään asti. Jos käyttäjiä on enemmän, voidaan käyttää Pro-versiota, joka toimii jopa yli 1000:n käyttäjän ympäristöinä. Seafilen molemmat versiot taipuvat helposti teratavujen tietovarastoksi ja se toimii niin Windows, Mac, Linux, Android kuin iOS -järjestelmissä.

Tehokas etätyöskentely pähkinänkuoressa:

  • Pidä palaverit etäyhteydellä Microsoft Teams palvelun avulla.
  • Tallenna tiedostot pilveen, älä etätyöskentelyyn käytettävän laitteen kiintolevylle.
  • Muista pitää taukoja ja ole sosiaalinen. Käy välillä ulkona.
  • Älä oleta että olet tehokkaimmillaan heti 1. etätyöpäivästä alkaen.
  • Sovi pelisäännöistä muun perheen kanssa.

Voimmeko auttaa sinua jakamaan tiedostoja tehokkaammin?

Tilaa meiltä kartoitus tai artikkelissa mainitut tuotteet tästä:

Haluatko tietää lisää?

Lue Office 365:stä ja tietoturvasta lisää artikkelisarjastamme »